Menu

Hoe werkt het

Statische lading
Nanogen vezels maken gebruik van de kracht van statische elektriciteit wat ongelooflijk knap is voor een cosmetisch stylingsproduct. Objecten kunnen positief of negatief worden geladen wanneer ze met elkaar in aanraking komen door wrijving. Wanneer je bijvoorbeeld een ballon over je haar heen wrijft en omhoog trekt, gaan ook je haren mee omhoog. Het materiaal wat met elkaar in aanraking komt bepaalt of de lading die gemaakt wordt, positief of negatief is en daarbij ook hoe sterk de lading is.

Haarmagneten
De keratine vezels van Nanogen hebben, in wezen, dezelfde eigenschappen en structuur als normaal ‘echt’ haar. De keratine vezels werken als duizenden kleine magneten die worden aangetrokken door de haarlokken. Dit komt door de elektrostatische lading tussen het haar en de vezels. Opmerkelijk sterk binden de vezels zich vast op een voornamelijk loodrecht patroon.

Spar boom patroon
Wanneer de Nanogen vezel de Nanogen pot verlaat, bouwt het een elektrostatische lading op en is het klaar om zich te binden aan het haar. Wanneer de vezels landen op de haren vormen ze van nature een ‘dennenboom’- patroon, zelfs op hele dunne en nauwelijks zichtbare haren.

De kwaliteit van de binding van de vezel is afhankelijk van vele factoren. De belangrijkste factoren zijn de kwaliteit van de vezels en de statische lading tussen het haar en de vezel. Omdat Nanogen bestaat uit 100% natuurlijke keratine vezels, geef het je haar een natuurlijke uitstraling door weer en wind. Met slechts een kleine hoeveelheid vezels zijn je looks al heel anders. Het is alsof je haar aan je eigen haar toevoegt.

Wil je meer weten over de technologie klik dan hier